WEBINAR

Love 'Till Jannah

oleh Coach Dr Azura Hashim
& Coach Fadzli Aziz

29 NOVEMBER 2020
9.30AM-12.30PM

“Allah ya Alim ya Fattah telah beri saya kesedaran tanggungjawab saya sebagai anak, isteri, ibu dan hamba Allah sebagaimana yg Allah dan Rasul inginkan.. Alhamdulillah..” – Guru

“Saya dapat banyak input untuk mengenali pasangan. Cara untuk berdoa Dan berzikir.” – Lab Assistant

“Banyak jawapan yang saya dapat dari kelas ini. Alhamdulillah” – Trainer

“Buat saya rasa happy, Alhamdulillah dapat banyak ilmu berkenaan Asmaul Husna” – Pelajar

“Lengkap dalam mengajar setiap orang mengenai kehidupan selepas bernikah mengikut syariat Islam” – Pelajar

“Banyak penekanan diberikan terhadap kebergantungan kita terhadap Allah” – Guru

“Pengisian hebat.. ilmu baru.. membuatkan saya sedar banyak kelemahan dan kelebihan diri yang belum saya tahu sebelum ini” – Pelajar

“Terasa panggilanNya sangat dekat bila masuk kelas ini, hati banyak tersentuh” – Businesswoman

“Amat bermakna ilmu yang saya pelajari hari ini. Begitu terkesan di hati.” – Businesswoman

“Allah merungkaikan sedikit demi sedikit persoalan hidup saya…. Rasa tak puas pula.” – Surirumah

“Allah ya Alim ya Fattah telah beri saya kesedaran tanggungjawab saya sebagai anak, isteri, ibu dan hamba Allah sebagaimana yg Allah dan Rasul inginkan.. Alhamdulillah..” – Guru

“Saya dapat banyak input untuk mengenali pasangan. Cara untuk berdoa Dan berzikir.” – Lab Assistant

“Amat terkesan dalam jiwa” – Penolong Juruukur

Namun, kenalkah anda dengan pasangan ada sebenarnya?
Tahukah karakter yang tersembunyinya?
Tahukah anda dengan keinginannya?
Tahukah anda apa sebenarnya dia mahukan dari anda?

Yup. Kongsi hidup.

Apa maksud kongsi?

Kongsi bermakna kita masing-masing memberi apa yang kita ada. Itulah maknanya kongsi.

Tidak berlaku kongsi kalau hanya seorang memberi dan seorang lagi tidak mahu memberi.

Sebeb itu lafaz akad nikah adalah menggambarkan kesediaan kita untuk berkongsi hidup, memberi komitmen untuk membahagiakan pasangan, kesungguhan melaksanakan tanggungjawab, ikrar untuk menunaikan hak-hak pasangan.

Apa jadi bila salah seorang tidak lagi komited? 

Maka sebab itu sentiasalah berusaha memenuhi keperluan emosi dan fisiologi pasangan. Sentiasa berusaha menggembirakan pasangan. InsyaAllah emosinya kekal bersama.

WEBINAR INI UNTUK SIAPA?

APA YANG ANDA AKAN BELAJAR DALAM WEBINAR INI?

siapa kami dan bagaimana kami dapat membantu anda?

DR HJH AZURA HASHIM

Penulis Buku Bestseller "Love Till Jannah"
Personal Development Coach

Nama saya, Dr Hjh Azura Hashim. Alhamdulillah, saya telah menerima MBA dan PhD dalam Pemasaran Antarabangsa, diiktiraf sebagai ‘coach’ Neuro Linguistic Programming (NLP) di bawah NFNLP, USA, dan diiktiraf sebagai ‘Certified Master of Handwriting Analysis dari KAROHS International School of Handwriting Analysis.

Saya juga telah bekerja lebih 15 tahun  dalam bidang telekomunikasi, pendidikan dan industri kewangan. Selama 15 tahun itu, saya pernah memegang jawatan sebagai Head of Property dan Site Acquisition di syarikat telekomunikasi dan juga sebagai pensyarah di Universiti Malaya. Antara subjek yang pernah saya ajar adalah e-marketing dan pengurusan tingkahlaku.

Kini, saya aktif menerima undangan untuk berkongsi ilmu rahsia tulisan tangan dengan beberapa pertubuhan seperti Majlis Amanah Rakyat (MARA), Kementerian Pertahanan Malaysia, Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP), Universiti Pertahanan Nasional Malaysia (UPNM), PERKESO, Lembaga Tabung Haji dan banyak lagi, serta telah melatih ribuan usahawan tempatan.

Saya banyak buat ‘Personal Coaching’. Yang ini tak buat pun marketing, tapi ramai yang contact nak sesi 1-2-1.

Seperti biasa, akan ada sesi air mata. Kebanyakan adalah wanita. Isu yang biasa mengenai kerjaya, kewangan dan pasangan. Disebabkan itu, saya terpanggil untuk berkongsi dengan lebih ramai tentang hubungan pasangan. 

COACH FADZLI AZIZ

Kaunselor Berdaftar (KBPA)
Pengasas Bijak Emosi

Fadzli Aziz adalah merupakan Kaunselor Berdaftar dengan Lembaga Kaunselor Malaysia sejak tahun 2010. Menamatkan Ijazah Sarjana Muda Bimbingan & Kaunseling dengan kepujian kelas pertama walaupun pada masa tersebut, beliau terlibat aktif dalam kumpulan nasyid popular tanah air iaitu UNIC sejak 2004 sehinggalah 2014.

Beliau menerima pelbagai anugerah di peringkat Universiti dan juga peringkat negeri Kelantan. Antara anugerah yang pernah diterima adalah Anugerah Naib Canselor UPM, Anugerah Sains Kemasyarakatan Peringkat Negeri Kelantan, Anugerah Dekan bagi setiap semester, Anugerah Kecemerlangan AlBiruni dan pelbagai lagi.

Setelah tamat pengajian, beliau bertugas sebagai tutor selama 2 tahun di Fakulti Pendidikan dalam bidang psikologi Pendidikan yang mana fokus utama beliau adalah mengenai kecerdasan emosi.

Namun atas beberapa sebab, beliau mengundurkan diri dunia pendidikan dan menumpukan sepenuh masa dalam bidang keusahawanan iaitu mengembangkan kumpulan nasyid UNIC.

Pada tahun 2015, beliau membuat satu keputusan besar untuk berundur dalam dunia nasyid dan menumpukan sepenuh perhatian dalam dunia latihan yang merupakan bidang minat yang lebih utama.

Beliau memiliki pelbagai sijil dan sertifikasi kepakaran seperti Spritual NLP Trainer, Hypnotherapist, Ujian Psikometrik Sidek, konsultan imej bertauliah dan pelbagai lagi.

Hasil pengalaman mengadakan pelbagai program di pelbagai peringkat daripada sekolah sehinggalah swasta, maka beliau mengambil keputusan untuk memfokuskan bidang kepakaran dalam pengurusan emosi khususnya dalam rumahtangga.

Beliau sekarang aktif dalam menjalankan pelbagai program dan juga kaunseling secara professional di Pusat Kaunseling milik beliau sendiri untuk membantu ramai pasangan dalam memperbaiki dan memulihkan rumahtangga.

APA KATA PESERTA WEBINAR DAN SEMINAR SEBELUM INI?

“KENAL DIRI DAN PASANGAN” - Aini Shamsul

Saya dapat mengenali diri sendiri dan pasangan saya. Saya juga dapat mengaplikasikan ilmu ini dalam pengurusan HR syarikat saya. Ilmu ini sangat-sangat mahal ! Tak terbanding dgn nilainya. Setelah saya telah berusaha untuk ubah huruf ‘d’ dan ‘t’ saya, ia memberi kesan yang sangat-sangat besar dalam hidup saya. Dulu ‘d’ saya ada looping besar. Setelah saya ubah, saya lebih flexible dan kurang sensitif. Ini dapat membantu dalam memperbaharui hubungan saya dengan keluarga terutamanya.

“SAYA UBAH CARA SAYA MELAYAN ANAK” - Roslin Kamal

The best handwriting class ever. Selepas balik dari kelas terus saya suruh anak menulis atas kertas putih. Dengan ilmu ini saya mula selidiki yang saya jenis diktator. Anak saya pula jenis perlukan sentuhan dan kasih sayang. Dengan itu saya perlu mengubah cara mendidik dan melayan anak saya. Saya mengaku sikap saya memang begitu, jadi ada yang kena berubah. Saya kena lebih banyak bersabar dan fokus.  

“PANTAU TULISAN ANAK-ANAK UNTUK MASA DEPAN YANG CERAH DAN POSITIF” - Yatt Hayati

Saya kenal dan perbaiki kelemahan saya dari tulisan saya. Dan yang pentingnya saya dapat pantau anak – anak saya melalui tulisan mereka. Saya latih mereka untuk tukar huruf-huruf unik itu untuk jadikan mereka lebih positif dan cipta masa depan yang lebih baik.

29 NOVEMBER 2020
9.30AM – 12.30PM
APPLIKASI ZOOM

Perlukan Bantuan?

Hubungi 016-222-3444

Klik untuk terus Whatsapp

Mengenali Diri Orang Lain Adalah Kebijaksanan. Mengenali Diri Sendiri Adalah Kebahagiaan.